WAT IS BEACH SPRINT ROWING?

Op zoek naar een nieuwe, intense spektakelsport? Beach sprint rowing is al langer populair in exotischer buitenlanden. Roeicrews nemen het tegen elkaar op, op het strand en in het water. Aangezien je er geen twee kilometer lange watersportbaan of kanaal voor nodig hebt, kan je beachsprint op heel veel plaatsen in Vlaanderen beoefenen. Een speelse competitie die je een voorsmaakje geeft van de roeisport.

HOE VERLOOPT
BEACH SPRINT ROWING?

Of je beachsprint nu solo doet, met twee of in een boot met vier roeiers en een stuurman, het opzet is altijd hetzelfde. De ‘runner’ start op het strand met een sprint van 50 meter naar de boot. Die boot wordt door de boothouders in het water gehouden. Eens de runner aan boord is, vertrekt de boot en slalomt de groep (of enkel de runner) 250 meter tussen boeien tot aan de laatste markeringsboei. Daar draait de boot voor een rechte sprint terug naar het strand. Aan land springt één lid van de bemanning uit de boot en sprint naar het strand om op de buzzer ‘af te klokken’. De snelste wint!

BEACH SPRINT ROWING
ZOMER 2021

Try out event 22 aug
Benieuwd hoe zo’n beach sprint rowing competitie eruit ziet? Wil je er graag de bijzondere sfeer opsnuiven?

You’re in luck:  Kom naar het try-out event 22 aug Komende zomer worden er een aantal beach sprint rowing events georganiseerd. Zowel aan onze Belgische kust als op de vele meren en waterplassen die Vlaanderen rijk is. Check de data en locaties rechts.

Ook lesgevers die beach sprint rowing willen aanbieden, komen aan hun trekken. Schrijf je hier in en mis ons opleidingsmoment niet.

ZELF EEN BEACH SPRINT ROWING EVENEMENT ORGANISEREN?

Wil je deze spektakelsport mee bekend maken? Wij verzamelden alvast de geschikte locaties voor beach sprint rowing in Vlaanderen voor je. Je scoort ook een uitleenpakket bij ons, met al het materiaal dat je nodig hebt voor een geslaagde beachsprint.